Invigde nya matberedaren idag och bakade bröd! Dom blev goda! Avnjöts varma med smör och gräddost på, och kaffe till. Söndagslyx! Receptet är från tasteline och kommer här:
Tid: Ca 2 tim och 15min
Ingredienser
50 gram jäst
0,5 l yoghurt
0,5 tsk salt
2 st morot/morötter
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
Pensling
yoghurt
pumpafrön (jag hade flingsalt på också eftersom jag glömde ha det i degen!)
Tillagning
6 kakor (dom blir ganska stora)
1. Smula jästen i en bunke, häll i kylskåpskall yoghurt och salt. Rör runt tills jästen löser sig. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner dem och mjölet i degen och arbeta till en smidig deg. Jäs i 60 min under bakduk.
2. Sätt på ugnen på 225 grader. Ta upp degen och dela den i sex bitar. Forma till runda brödkakor och lägg dem två och två på plåtar. Skåra ett kryss i mitten av kakorna, pensla med yoghurt och lägg på pumpafrön. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar