söndag 16 oktober 2011

Morotsbröd

Invigde nya matberedaren idag och bakade bröd! Dom blev goda! Avnjöts varma med smör och gräddost på, och kaffe till. Söndagslyx! Receptet är från tasteline och kommer här:


Tid: Ca 2 tim och 15min

Ingredienser

50 gram jäst
0,5 l yoghurt
0,5 tsk salt
2 st morot/morötter
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl

Pensling

yoghurt
pumpafrön (jag hade flingsalt på också eftersom jag glömde ha det i degen!)

Tillagning
6 kakor (dom blir ganska stora)

1. Smula jästen i en bunke, häll i kylskåpskall yoghurt och salt. Rör runt tills jästen löser sig. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner dem och mjölet i degen och arbeta till en smidig deg. Jäs i 60 min under bakduk.

2. Sätt på ugnen på 225 grader. Ta upp degen och dela den i sex bitar. Forma till runda brödkakor och lägg dem två och två på plåtar. Skåra ett kryss i mitten av kakorna, pensla med yoghurt och lägg på pumpafrön. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter.

Inga kommentarer: